Kuřecí řízek marinovaný v zakysané smetaně
Ingredience:
6 ks kuřecích prsních řízků
1 kelímek zakysané smetany (180g)
1 ks vejce
2 lžíce Solamylu
1 lžíce Podravky
1 lžička sušeného česneku
1/2 lžičky mletého černého pepře
Postup:
1) Do misky nasypeme všechny "suché" ingredience a pak přidáme vejce a zakysanou smetanu a pořádně promícháme.
2) Ve vzniklé směsi obalíme naklepané plátky masa a dáváme je do uzavíratelné misky zbytek směsi nalijeme na maso.
3) Misku pořádně uzavřeme a na 12 hodin uložíme maso do ledničky.
4) Hodinku až dvě před plánovanou přípravou vyndáme maso z ledničky a necháme ho trochu "zaklimatizovat".
5) Poté jednotlivé plátky masa obalíme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě tuku z obou stran dozlatova.
6) Usmažené řízky podáváme nejlépe s bramborovém pyré.